Welkom Passanten!  

Passanten zijn van harte welkom bij de watersport vereniging Wassenaar. De vereniging beschikt over twee havens. De buitenhaven in de dorpskom van oud Wassenaar en de "nieuwe" binnenhaven aan de Wassenaars Zijl. De Wassenaarse Zijl komt uit op de Oude Rijn die naar Katwijk stroomt.

U kunt bij een vrije plaats aanleggen. Bij de gebouwen vindt u het havenkantoor. Op de deur staat vermeld wie de havenmeester is. Iedere avond komt de havenmeester tussen 19.00 en 20.00 uur langs. In de zomer zijn er altijd leden aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden.

Hoe kom ik in Wassenaar?

Zie op onderstaande map waar u de Oude Rijn moet verlaten om richting de Wassenaarse haven te varen.

Faciliteiten

Het haventerrein is met een hek omgeven. U kunt altijd lopend of met een fiets via het kleine hek het haventerrein verlaten. U heeft een cijfercode nodig om het kleine hek van buiten te openen.

De vereniging heeft toiletten en douches. Ook is er een washok waar een wasmachine en een droger staan. Daarnaast beschikken wij over een stortbak waar men chemische toiletten kan legen en is er een vuilwaterstation. Op de steigers is gratis drinkwater aanwezig.

Er kan geheel gratis gebruikt gemaakt worden van Wi-Fi.

De hapjes en de drankjes worden in de kantine geserveerd. De openingstijden staan bij de ingang vermeld.

Het tarief

Het tarief voor een overnachting is € 1,25 incl. BTW per meter. Dit is inclusief electra en gebruik van Wi-Fi.

De omgeving

Dichtbij de haven bevindt zich een bushalte waarvan de bus naar Leiden, Wassenaar of Den Haag gaat. Als u een fiets op de boot heeft, dan is Wassenaar een perfecte plaats om te zijn. Binnen de gemeente Wassenaar bevinden zich verschillende landgoederen waar men goed kan fietsen. De omgeving is werkelijk schitterend.

In Wassenaar is een klein maar gezellig centrum waar men leuk kan winkelen. Op 600 meter van de haven is een grote supermarkt (AH) met veel keuze. Heeft men kinderen aan boord, dan moet men een bezoek brengen aan het pretpark Duinrel. Met de bus of de fiets kan men het strand bezoeken bij de Wassenaarse Slag. Wil men uit eten gaan, dan heeft Wassenaar enkele goede restaurants binnen haar grenzen.